Drvena ležaljka ili ležaljka od umjetnog ratana? Biramo ležaljke za vrt

22.05.2024

Ležaljka je komad vrtnog namještaja koji osigurava uvjete za opuštanje na otvorenom. Udobni nasloni za leđa na ležaljkama olakšavaju pronalaženje savršenog položaja za sunčanje. Ležaljka se danas smatra obaveznom opremom za vrtove i terase, ali i veće balkone. Vrtni namještaj u obliku ležaljki osigurava ugodno opuštanje - za razliku od vrtnih stolica, vrtnih fotelja i vrtnih klupa, koje ne pružaju potpuni oslonac za noge. Vrtne ležaljke omogućuju ležanje u mnogim položajima.

Moderne ležaljke od umjetnog ratana i drva lijepo su izrađene i uz samo nekoliko dodataka stvaraju jedinstvene setove vrtnog namještaja. Kako odabrati najudobniju vrtnu ležaljku? Koje su prednosti i nedostaci ležaljki od umjetnog ratana i drva? Koju ležaljku odabrati za terasu ili balkon? Pokušat ćemo odgovoriti na ova pitanja u članku u nastavku.

Vrtne ležaljke - Merkury.hr


U ovom članku:

1. Kakvi su problemi kod korištenja vrtnih ležaljki? Konstrukcija i održavanje čistoće

2. Vrtne ležaljke – najvažnije karakteristike. Udobna ležaljka, tj. kakva ležaljka?

3. Vrtne ležaljke - lijepe i izdržljive. Završna obrada i materijali, tj. solidno izrađen komad namještaja

4. Ležaljke od umjetnog ratana. Umjetni ratan i ležaljka od ratana - popularne vrste i prednosti

5. Drvene vrtne ležaljke. Klasično drvo, tj. nije svaka ležaljka ista

6. Ostali materijali - plastične ležaljke, metalne i aluminijske ležaljke



Kakvi su problemi kod korištenja vrtnih ležaljki? Konstrukcija i održavanje čistoće

Glavni problem kod korištenja ležaljki je njihova konstrukcija. Tradicionalna ležaljka za plažu - s okvirom od drva ili aluminijskih cijevi - teška je. Teško je na njoj pronaći najbolji položaj za odmor, a nije lako održavati je čistom, jer ležaljka ima trajno pričvršćen materijal i da bi se oprao treba to raditi „u zraku“. Ova ležaljka je niska, što otežava ustajanje s nje.

Zbog toga je tako važno da izbor drvenih ležaljki ili ležaljki od umjetnog ratana bude diktiran vašim osobnim preferencijama i prilagodbom vama samima. Odabir vrtne ležaljke ne smije biti slučajan. Jednostavna drvena ležaljka neće biti za svakoga, niti će svi biti sretni kada se u njihovom vrtu pojavi komplicirana ležaljka od umjetnog ratana.

Stolić uz ležaljku - kako opuštanje na vrtnim ležaljkama učiniti ugodnijim?

Teško je odabrati ikakav stolić za ležaljke sa sjedalom od tkanine - takva je ležaljka preniska da bi ploča stola bila u optimalnom položaju. Svi dodaci moraju se stavljati na travu u blizini ležaljke kako bi se mogli slobodno koristiti. Stoga je bolje odabrati odgovarajuću ležaljku od umjetnog ratana ili drvenu, koja će biti nešto viša i uz koju se često prodaju i odgovarajući vrtni stolići.

Promjena položaja na ležaljkama

Također je nemoguće zauzeti optimalan položaj na vrtnim ležaljkama ove tradicionalne kategorije jer njihova konstrukcija to ne dopušta. Svatko od nas je barem jednom vidio ležaljku od tkanine koja je nakon nekoliko sezona iznenada pukla ili se poderala - trajnost im nije jača strana. Zbog toga je bolje odmah investirati u ležaljke od umjetnog ratana ili drvene ležaljke koje su izdržljivije.

Kakvi su problemi kod korištenja vrtnih ležaljki? Konstrukcija i održavanje čistoće

Vrtne ležaljke - najvažnije karakteristike. Udobna ležaljka, tj. kakva ležaljka?

Moderna vrtna ležaljka treba biti udobna, omogućavati vam da poduprete cijelo tijelo i jednostavno biti prilagođena vašim potrebama. Na takvoj ležaljci možete ležati (ne samo na leđima, već i na bokovima i trbuhu) ili zauzeti polusjedeći položaj - podesivi, profilirani naslon lako se pomiče i pritom ne zahtijeva nikakav napor. Odmaranje na vrtnim ležaljkama može biti zaista ugodno, ali morate znati koji model odabrati. Kakva će vrtna ležaljka biti najbolja? Kako odabrati najbolji model? Prilikom odabira vrtne ležaljke možete birati različite materijale, no najbolje je upoznati se s prednostima drvenih ležaljki i karakteristikama vrtnih ležaljki od umjetnog ratana - ova dva modela su najizdržljivija i mogu biti nevjerojatno udobna.

Vrtne ležaljke i kreveti - ugodan odmor u vrtu

Popularni modeli modernih ležaljki od umjetnog ratana ili drva izgledaju poput praktičnog vrtnog kreveta za koji možete odabrati praktične dodatke - poput vrtnih stolova ili vrtnih suncobrana, ili pak suncobrana za plažu. Vrtne ležaljke od umjetnog ratana izuzetno su popularne, osobito u modernim uređenjima, dok se za klasične vrtove češće kupuju jednostavne drvene ležaljke ili ležaljke od tkanine s drvenim okvirom.

Ležaljka u setu sa stolićem - kakve modele najčešće birate?

Set sa stolićem je vrlo praktičan jer na stolić postavljen uz ležaljke možete staviti piće, grickalice, knjigu ili telefon. Moderna ležaljka, iako je stabilna na udare vjetra, izgleda lagano i ne zatrpava vrtni dekor. Minimalistička, jednostavna ležaljka od drva ili umjetnog ratana dobro će poslužiti u raznim vrtnim uređenjima. Kako biste odabrali najbolji model od drva ili umjetnog ratana, trebate utvrditi svoje potrebe i pregledati našu bogatu ponudu.

Vrtne ležaljke - najvažnije karakteristike. Udobna ležaljka, tj. kakva ležaljka?

Vrtne ležaljke - lijepe i izdržljive. Završna obrada i materijali, tj. solidno izrađen komad namještaja

Ležaljka od umjetnog ratana ili drva izgleda lijepo, njena konstrukcija je izdržljiva i otporna na prljavštinu. Mogu se postaviti i na travu i na tvrde podloge. Kiša i sunčeve zrake ne mogu im naštetiti, jer su prekrivene posebnim premazom koji štiti njihovu boju.

Skladištenje - kako se brinuti za ležaljku?

Lako se sklapaju pa ne zauzimaju puno prostora tijekom skladištenja izvan sezone. Boja i stil ležaljke mogu se uskladiti s ostalim elementima uređenja vrta - poput pergola, vrtnih ljuljački ili blagovaonskih setova. Ležaljke od umjetnog ratana biraju se kada se želi moderne vrtne ležaljke, velike funkcionalnosti i neobičnog izgleda.

Prostor za opuštanje - kako prilagoditi namještaj vlastitim željama?

Širina ležaljki koje su u ponudi osigurava ugodan odmor. I što je još važnije, korištenjem dostupnih vrtnih jastuka možete brzo promijeniti njihov izgled. Namještaj od umjetnog ratana je izdržljiv i definitivno dobiva na popularnosti. S druge strane, prednosti drvenih ležaljki su neosporno velike pa je izbor drvenih ležaljki još uvijek ogroman.

Vrtne ležaljke - lijepe i izdržljive. Završna obrada i materijali, tj. solidno izrađen komad namještaja

Ležaljke od umjetnog ratana. Umjetni ratan i ležaljka od ratana - popularne vrste i prednosti

Umjetni ratan je moderan plastični materijal koji svojim izgledom savršeno oponaša prirodni ratan. Vrtni namještaj od umjetnog ratana i ležaljka od umjetnog ratana stvorit će prekrasan vrtni set koji će izgledati sjajno nekoliko sezona. Otporan je na vremenske uvjete i ogrebotine. Nije hladan na dodir, a budući da je završna obrada glatka, odjeća ne zapinje za njega. Zbog toga su vrtne ležaljke od umjetnog ratana izuzetno popularne.

Zahtijeva li umjetni ratan održavanje? Brojne mogućnosti i čvrsta konstrukcija ležaljke

Umjetni ratan, kao moderan materijal, ne zahtjeva održavanje. Prljavština se lako može ukloniti uz pomoć meke krpe ili vrtnog crijeva. Iz tog razloga ležaljke od umjetnog ratana biraju se kada vam je stalo do brzog čišćenja namještaja. Vrtne ležaljke od umjetnog ratana otporne na vremenske uvjete također su dobar izbor ako često organizirate zabave ili imate djecu, pa se nešto lako prolije ili poprska.

Dostupnost boja - na što obratiti pozornost pri odabiru ležaljki od umjetnog ratana za terasu, vrt i balkon

Riječ je o namještaju suptilne konstrukcije koji sigurno neće dominirati terasom – čak i ako odaberete crni set. Ostale popularne boje namještaja od ovog materijala dostupne u mnogim trgovinama su brušeni eko ratan, smeđa, bež i nijanse sive. Prikladne su i za terase i za vrtove, imaju podesive naslone i uklonjive perive jastuke.

Dostupni su razni modeli ležaljki od umjetnog ratana, većina ima podesive naslone za leđa. Da biste odabrali odgovarajući model za sebe, treba definirati potrebne dimenzije i funkcije.

Dodaci za ležaljke od umjetnog ratana - vrtna ležaljka koja će biti izuzetno udobna, stabilna i funkcionalna

Umjetni ratan je toliko popularan i praktičan materijal da se može koristiti za proizvodnju ne samo namještaja, već i kategorija dodataka koje kupci često biraju, kao što su: niski stolići, pladnjevi, tegle za cvijeće (također za kuću) ili vrtne kutije. Odgovara većini uređenja - univerzalnost mu je najveća prednost.

Ležaljke od umjetnog ratana. Umjetni ratan i ležaljka od ratana - popularne vrste i prednosti

Drvene vrtne ležaljke. Klasično drvo, tj. nije svaka ležaljka ista

Nova drvena ležaljka je praktična, omogućuje praktično podešavanje naslona, ​​a često ima i dio na izvlačenje koji podupire noge. Drvena ležaljka često ima praktičnu policu na izvlačenje na koju možete staviti bocu vode, novine ili telefon (funkcionira kao praktični stolić). Čvrsta drvena ležaljka obično ima prirodnu boju drveta koja je ugodna oku. Zaštitom vrtne ležaljke bajcem ili bojom namještaj će dobiti drugačiju boju, ako će baš takva biti potrebna.

Drveni namještaj - održavanje i funkcionalnost. Izdržljiva ležaljka uz bazen, u vrtu i na terasi

Drveni vrtni namještaj je elegantan, lako se čisti i jednostavno održava samo jednom u sezoni. Za kišnih dana dobro bi bilo postaviti drveni namještaj ispod krova kako ne bi bio izložen vlazi koja može uzrokovati promjenu boje.

Kada kupujete čvrstu drvenu ležaljku, isplati se provjeriti ima li kotačiće koji olakšavaju premještanje na drugo mjesto – namještaj od drvenih materijala težak je, što pozitivno utječe na njegovu stabilnost. Dobro izgleda s vrtnim jastucima, omogućujući vam da zauzmete najbolji položaj. Drvena ležaljka nalazi se u hotelima na moru i SPA centrima.

Izbor drvenih proizvoda – kakvu ležaljku odabrati za vrt?

Kategorije drvenih ležaljki su različite: od klasičnih stolica s podesivim naslonom, preko fotelja na razvlačenje, do drvenih kreveta. Takav namještaj ima optimalnu širinu, što osigurava opuštanje u ugodnim uvjetima.

Dobro bi bilo zaštititi ležaljku od lošeg vremena i spremiti je za zimu. Vrijedi znati da će zahvaljujući tome ležaljke dulje lijepo izgledati.

Drvene vrtne ležaljke. Klasično drvo, tj. nije svaka ležaljka ista

Ostali materijali - plastične ležaljke, metalne i aluminijske ležaljke

Izdržljiva vrtna ležaljka također može biti izrađena od plastike, drva ili aluminija. Isplati se odabrati model koji će biti dobro rješenje za vaše individualne potrebe. Svakako će biti važan podesivi naslon ležaljke, kao i lako čišćenje. O kupnji vrtnog namještaja treba dobro razmisliti, kako ležaljke tako i dodatni namještaj uz njih namijenjeni su da ukućanima i gostima služe na odgovarajući način. Ako želite kupiti udobnu aluminijsku vrtnu ležaljku, drvenu ležaljku ili model od umjetnog ratana, dobro je prije kupnje jasno definirati svoje zahtjeve.

Za više proizvoda namijenjenih opuštanju u vrtu i na terasi na udobnim ležaljkama posjetite naše trgovine. Očekuju vas ljubazna usluga i širok izbor proizvoda. Naše proizvode odlikuje visoka kvaliteta i niska cijena. Kod nas ćete pronaći različite kategorije ležaljki.

Povratak