Jesen 2024. – neka vas ponese boho stil

25.09.2024

Uređenja interijera u boho stilu oduševljavaju tijekom cijele godine, no za jesen 2024. ova je vrsta uređenja interijera stekla posebnu popularnost. Karakteristike boho stila, odnosno sloboda, toplina i udobnost omogućit će vam da izdržite hladne dane i pripremite se za zimu i njezine izazove. Prigušene boje, živo cvijeće u boho interijerima i individualizam također su nešto što potiče na uređenje u ovom neobičnom stilu.

Boho stil asocira na slobodu i udobnost, stoga ove jeseni vrijedi razmisliti o uređenju kuće ili stana u tom stilu. Ljepota boho stila i boho chic stila mogu oduševiti, stoga se isplati uvesti ovaj stil ili barem elemente boho stila – boho je ipak najpopularniji stil 2024. godine.

Jesen 2024. – neka vas ponese boho stil

U ovom članku:

1. Stil boho i boho chic – zemljane boje i boje primjerene jeseni. Koje će boje u boho stilu obilježiti jesen 2024.?

2. Karakteristike boho stila – kakav namještaj u skladu s boho stilom odabrati za jesen 2024., kakve dodatke odabrati?

3. Što je još karakteristično za boho stil? Namještaj u boho stilu prema vlastitim preferencijama



Stil boho i boho chic – zemljane boje i boje primjerene jeseni. Koje će boje u boho stilu obilježiti jesen 2024.?

U sezoni jesen 2024. u uređenju interijera dominiraju boje inspirirane prirodom, boje koje se savršeno uklapaju u boho estetiku. Tople nijanse kao što su terakota, oker, senf, maslinasto zelena i duboka smeđa savršen su izbor za one koji žele dodati ugodnu atmosferu u svoj dom. Ove se boje mogu uklopiti u dekor korištenjem tekstila, boja na zidovima i sitnih dodataka poput jastuka, pokrivača ili zavjesa.

Ljepota boho chic stila, koja će nadopuniti boho uređenje interijera, unijet će ugodu i toplinu boho stila u različite prostorije. Stil new bohemian dobro će izgledati u dnevnom boravku, spavaćoj sobi i kuhinji, kao i u kupaonici i predsoblju. Boho chic može poslužiti kao glavni motiv za uređenje cijelog doma. Moderne boje na zidovima tada će povezivati različite prostorije.

Zemljane boje, zahvaljujući svojoj prigušenoj i univerzalnoj prirodi, također su baza za mnoge druge stilove uređenja interijera, pa kada vam boho chic dosadi, možete brzo promijeniti stil uređenja u neki drugi.

Materijali koji pašu uz boho stil – čemu ćemo se diviti u jesen 2024.?

U uređenjima u boho stilu važnu ulogu također imaju teksture. U jesen 2024. osobito će biti popularne tkanine određene strukture, poput vune, lana, samta ili makramea. Ovi prirodni materijali ne samo da unose toplinu u interijer, već mu dodaju i dubinu i karakter. Slojevitost različitih tekstura ključni je element boho stila – kombiniranjem, npr. vunene deke s lanenim jastucima ili tkanim tepihom stvara se intrigantna kompozicija ugodna za osjetila.

Osim prirodnog tekstila, interijer će ispunjavati i odgovarajući materijali od kojih su izrađeni namještaj i razni dodaci. Naravno, u boho stilu poslužit će drvo i kamen, kao i pruće i bambus. Dodaci u boho stilu također mogu biti izrađeni od stakla ili keramike. Isplati se odabrati materijale visoke kvalitete i dodatke u stilu boho chic.

Stil boho i boho chic – zemljane boje i boje primjerene jeseni.

Karakteristike boho stila – kakav namještaj u skladu s boho stilom odabrati za jesen 2024., kakve dodatke odabrati?

Jesen 2024. također je vrijeme kada se u interijere vraćaju namještaj i dodaci od prirodnih materijala. Drvo, ratan, pruće i bambus u boho stilu, pa čak i neobrađeni kamen postaju osnova za boho stil uređenja. Uostalom, boho stil se nadovezuje na slobodu prirode. Namještaj za dnevni boravak od sirovog drva, jednostavnih linija i organskih oblika savršeno se slaže s toplim, zemljanim bojama. Veliki, udobni kauči koji pozivaju da utonete u njihove mekane jastuke i niski masivni stolići za kavu od prirodnog drva suština su boho stila ove jeseni.

Ručno izrađeni dodaci također su važan element. Makrame na zidovima, pletene košare, keramika i skulpture od prirodnih materijala daju jedinstveni karakter interijeru. Kod boho stila ne radi se o savršenstvu, već o autentičnosti i individualnom izričaju. Svaki predmet, bez obzira je li nov ili pronađen na sajmištu, ima svoju priču i u interijer unosi duh boho chica.

Usredotočite se na prirodno uređenje interijera, odnosno boho dekoracije i dodatke s biljkama

Interijeri u boho stilu ne mogu bez biljaka koje ove jeseni imaju ključnu ulogu. U uređenju interijera za jesen 2024. biljke nisu samo dodatak, već često i središnja točka prostora. Velike, raširene paprati, monstere ili dracene u ukrasnim teglama od ratana ili keramike unijet će u interijer prirodni, organski element koji se savršeno uklapa u ostatak boho izgleda. Biljke u boho stilu nisu samo ukras, već i izvor harmonije i ravnoteže u kući – povratak prirodnim rješenjima koja karakteriziraju boho stil bit će jasno vidljiv zahvaljujući biljkama.

Zelenilo se također može uklopiti u dekor pomoću tkanina i tapeta. Ove jeseni moderni će biti uzorci lišća i cvijeća, kako u obliku sitnih, nježnih motiva, tako i izražajnijih, tropskih printova. Tapete u nijansama zelene boje ili jastuci s motivima biljaka u interijer će unijeti dodatni sloj prirode koja je srce boho stila. Stil boho se nadovezuje na prirodu i dobro je to naglašavati na svakom koraku odabirom dodataka u stilu boho chic i motiva biljaka.

Jesenski interijeri i ambijentalna rasvjeta – kako naglasiti boho atmosferu?

Rasvjeta je područje uređenja interijera koje trendovi uređenja interijera često podcjenjuju. Ipak, svjetlo ima ključnu ulogu u stvaranju atmosfere u interijeru, a u boho stilu u jesen 2024. rasvjeta je osobito važna jer dodaje toplinu i ugodu. Omogućit će vam da osvježite interijer i unesete hrabre promjene u uređenje. Svjetiljke od prirodnih materijala kao što su bambus, ratan ili juta idealan su izbor. Viseće svjetiljke s pletenim sjenilima bacaju delikatno, raspršujuće svjetlo koje stvara intimnu i opuštajuću atmosferu.

Svijeće i lampioni su sljedeći rasvjetni elementi koji unose toplinu u interijer. U jesen, kada dani postaju kraći, a večeri svježije, svijeće s mirisom začina, vanilije ili sandalovine stvaraju ugodnu, senzualnu atmosferu, savršenu za odmor nakon dugog dana.

Prirodno osvjetljenje u obliku svijeća također ističe ekološku osviještenost u boho stilu. Ti elementi uređenja interijera nisu samo lijepi, već i praktični.

Karakteristike boho stila – kakav namještaj u skladu s boho stilom odabrati za jesen 2024., kakve dodatke odabrati?

Što je još karakteristično za boho stil? Namještaj u boho stilu prema vlastitim preferencijama

Boho stil također omogućava da izrazite sebe i svoju individualnost. U sezoni jesen 2024., kada je riječ o uređenju interijera, ključno je da svaka prostorija ima svoj jedinstveni karakter. To može biti kutak za meditaciju s jastucima na podu, polica za knjige puna omiljenih knjiga ili zidna galerija s fotografijama i slikama koje su vam važne. Obiteljski suveniri i fotografije s putovanja pašu uz boho stil.

Izrazite se u boho stilu – jesen 2024. puna je uzbuđenja!

Personalizacija prostora sastavni je element boho stila. Interijeri u ovom stilu prvenstveno trebaju biti mjesto gdje se osjećate opušteno i ugodno, okruženi predmetima koje volite. To je idealna prilika da kući donesete suvenire s putovanja, rukotvorine ili predmete koji za vas imaju posebnu sentimentalnu vrijednost.

Individualna interpretacija boho stila tj. zašto se za jesen 2024. isplati odabrati dizajn interijera u boho stilu?

Jesen 2024. sezona je u kojoj boho stil trijumfira u uređenju interijera, donoseći sa sobom toplinu, prirodnost i eklektičan šarm. To je savršeno vrijeme da se prepustite slobodnom boho duhu i stvorite prostor koji nije samo lijep, već i autentičan i pun osobnog karaktera. Zemljane boje, prirodni materijali, bogate teksture i mnoštvo biljaka čine interijer ugodnim i skladnim, što je tako poželjno u hladnijim jesenskim danima. Boho stil dopušta slobodu i kreativne eksperimente, pa će svi koji se odluče slijediti ovaj trend u njemu pronaći nešto za sebe.

Povratak