Moderne kupaonske pločice za 2024. godinu

16.10.2024

U svijetu dizajna kupaonice moda se mijenja, ali istovremeno neki trendovi ostaju duže u raznim aranžmanima. Za 2024. godinu vidimo neke zanimljive trendove kada je riječ o odabiru kupaonskih pločica. Inspirativni aranžmani kupaonica u 2024. koriste dobro poznate dizajnerske trendove ali i uvode nešto potpuno novo.

Što nas očekuje ove godine kada su u pitanju kupaonske pločice? Svijet trendova u kupaonicama može nas vrlo pozitivno iznenaditi. Pogledajmo najnovije kolekcije i trendove pločica za kupaonicu.

Moderne kupaonske pločice za 2024. godinu

U ovom članku:

1. Podne i zidne pločice u minimalističkom stilu – minimalistički trendovi

2. Trendovi uređenja – inovativne geometrijske pločice

3. Trendovi u uređenju interijera – završna obrada i detalji s 3D efektom

4. Biljni motivi – dizajnerski detalji i kupaonske pločice

5. Inspiracije za uređenje iz prirode – paleta zemljanih boja i uzoraka

6. Moderna kupaonica 2024. – kombiniranje uzoraka i boja u dizajnu kupaonice



Podne i zidne pločice u minimalističkom stilu – minimalistički trendovi

Posljednjih godina primijećen je porast interesa za jednostavno, minimalističko uređenje kupaonica. Moderne su jednostavne, svijetle pločice, koje prostoru daju osjećaj čistoće i harmonije. Dominiraju neutralne boje poput bijele, sive i bež, stvarajući mirnu atmosferu.

Stoga će 2024. godine biti moderne keramičke pločice u prigušenim bojama. Minimalistički oblik nije samo nježna boja, već i nedostatak izražajnih uzoraka. Među najmodernijim trendovima u kupaonici, minimalizam je prepoznatljiv i koristi se već nekoliko godina, a njegova popularnost uopće ne jenjava. U uređenju modernih kupaonica posebno je popularan u slučaju malih prostorija.

Moderne kupaonske pločice u minimalističkom stilu popularne su među našim kupcima. Bijele zidne pločice savršeno posvjetljuju prostoriju i daju interijeru ugodan izgled. To nisu samo moderni prijedlozi, već i praktično rješenje. Bijele kupaonske pločice također su savršena podloga za razne aranžmane, pa će u budućnosti biti lako promijeniti stil kupaonice.

Podne i zidne pločice u minimalističkom stilu – minimalistički trendovi

Trendovi uređenja - inovativne geometrijske pločice

Unatoč dominaciji minimalizma u uređenju, uzorci pločica i dalje su bogati. S jedne strane, kupaonski trendovi teže minimalizmu, no s druge strane mu se pokušavaju suprotstaviti. Pojavljuju se svijetle boje za kupaonicu, a najmoderniji uzorci ove godine puni su geometrijskih oblika.

Kvadrati, trokuti ili šesterokuti u različitim rasporedima privlače pozornost, dajući interijeru moderan i dinamičan karakter. Moderna rješenja su geometrijski uzorci na keramičkim pločicama, kao i geometrijski složene pločice nalik drvu. Riblja kost je posebno popularna kada je riječ o polaganju pločica.

Koje će još pločice pristajati ovom trendu punom geometrijskih uzoraka i oblika? I podne i zidne pločice dobro će pristajati, ali i dekori i mozaici također su vrijedni pažnje.

Geometrijski uzorci prijedlog su i za svijetle i tamne kupaonice. U ovu skupinu spadaju moderne crne kupaonice s tamnim, intrigantnim pločicama.

Trendovi uređenja - inovativne geometrijske pločice

Trendovi u uređenju interijera – završna obrada i detalji s 3D efektom

Pločice s trodimenzionalnim efektom prostoru daju dubinu i originalnost. To je inovativan pristup završnoj obradi kupaonice koji privlači pažnju i daje prostoriji jedinstveni izgled. Organski uzorci su odgovor na minimalizam, a istovremeno se suprotstavljaju geometrijskim oblicima. U ovoj kategoriji definitivno dominiraju kupaonske pločice velikog formata.

Takve pločice često oponašaju strukture prirodnih materijala kao što su kamen ili drvo. Tu ne nedostaje apstraktnih oblika, valova, raspršenih boja, mješovitih boja i nepravilnih uzoraka. Velike kupaonske pločice s takvim motivima izgledaju posebno atraktivno, a zbog brojnih mogućnosti među njima se najčešće pojavljuju noviteti.

Inovativne kupaonske pločice s 3D printom ili nepravilnom teksturom također su zanimljiva završna obrada. Zahvaljujući tome shema boja kupaonice značajno će profitirati, ali dobro je znati da su ove kolekcije kupaonskih pločica prvenstveno usmjerene na velike kupaonice ili ih u manjim prostorijama treba postaviti kao detalje.

Trendovi u uređenju interijera – završna obrada i detalji s 3D efektom

Biljni motivi – dizajnerski detalji i kupaonske pločice

Moderne kupaonske pločice crpe inspiraciju izravno iz prirode. Keramičke pločice velikog formata mogu, kao što smo već spomenuli, imati uzorke kamena ili drva, ali mogu oponašati i druge materijale. Ovdje su vrlo popularne mramorne pločice, a u modernim aranžmanima dominiraju pločice s uzorkom svijetlog mramora.

Suvremeni trendovi često se usredotočuju na održiv pristup dizajnu, što se odražava i u izboru materijala za kupaonicu. Popularne su pločice koje oponašaju prirodne teksture, kao što su drvo, mramor ili beton, što vam omogućuje stvaranje ugodne atmosfere. Važni su i ne samo uzorci, već i svijest o ekološkom pristupu proizvođača. Noviteti u keramici često privlače pozornost na takve stvari kako bi odabrali prave keramičke pločice iz održivih izvora.

Biljni motivi – dizajnerski detalji i kupaonske pločice

Inspiracija za uređenje iz prirode – paleta zemljanih boja i uzoraka

Prirodni materijali nisu sve što priroda može ponuditi kada su u pitanju elegantne keramičke pločice. Također je vrijedno obratiti pažnju na boje koje nam priroda predstavlja. Keramičke kupaonske pločice u ovoj kategoriji su skup proizvoda s prigušenom paletom boja. Zemljani tonovi, pastelne i nježne boje dodaju interijeru topao i ugodan karakter, stvarajući mirno mjesto za opuštanje.

Takvim aranžmanima dominiraju pločice u prigušenim bojama, i moderan namještaj u svijetlim bojama. Tu ne nedostaje lončanica i sobnog cvijeća.

Inspiracija za uređenje iz prirode – paleta zemljanih boja i uzoraka

Moderna kupaonica 2024. - kombiniranje uzoraka i boja u dizajnu kupaonice

Kreativnost u dizajnu kupaonice je dobrodošla. Trend miješanja različitih vrsta pločica, kako u pogledu boje tako i uzorka, omogućuje vam stvaranje jedinstvenog prostora. Vrijedno je eksperimentirati, na primjer kombiniranjem gres pločica s mozaikom ili terakotom. Razne moderne podne i zidne pločice mogu zajedno stvoriti zanimljivo uređenje. Keramičke pločice inspirirane prirodom mogu se kombinirati s minimalističkim uzorcima pločica, a geometrijski oblici mogu imati zemljane tonove.

Povratak